Tűzhal (Pterois volitans)

Szinte felsorolni is nehéz, hogy az utóbbi hetekben hány érdekes állatfajjal  gazdagodott a Pécsi Állatkert tengeri akváriumainak népes állatsereglete! A folyamatosan érkező új fajoknak köszönhetően  szinte mindig találhatnak újdonságot akvárium-részlegünkön a hozzánk érkező látogatóink! Nem csupán a  gerincesek száma gyarapodott:  a csikóhalas, a “szemetes” és a korallos akváriumba látványos, új korallfajok érkeztek, többek között agykorallok (Trachyphyllia geoffroyi és Favia sp.), napkorallok (Tubastrea faulkneri), sörénykorallok (Clavularia sp.) és margarétakorallok (Goniopora sp.) költöztek hozzánk.

Foltos gömbhal (Arothron nigropunctatus)

Az új korallokon kívül a csikóhalas akvárium tűzgarnélával (Lysmata debelius) és tisztogató garnélákkal (Lysmata amboinensis), a korallos akvárium pedig egy talajforgató tengeri csillaggal (Archaster typicus), egy diadém tengeri sünnel (Diadema setosum) és egy piramis pillangóhallal (Hemitaurichthys polylepis) gazdagodott. A “szemetes” akváriumunk is több új lakóval gyarapodott. Bár az óceánok és tengerek szennyezését bemutató kiállítás még látható az akváriumban, távoli célunk az, hogy ismét élő állatok népesítsék be a bemutatót. Ennek első lépéseként érkezhettek meg a már látható, új állatok az akváriumba: a korallokon kívül egy igen látványos, új tengeri rózsafajjal, az óriás anemónával (Heteractis magnifica), valamint négy halfajjal, a Picasso íjhallal (Rhinecanthus aculeatus), a holdfény ajakoshallal (Thalassoma lunare), a pettyes gömbhallal (Arothron nigropunctatus) és egy fiatal tűzhallal (Pterois volitans) is találkozhatnak itt látogatóink.

Óriás anemóna (Heteractis magnifica)

Az édesvízi akváriumokban is újdonságokkal találkozhatnak az érdeklődők: a Tanganyika-tó élővilágát bemutató akváriumban folyamatosan szaporodnak a porcelánsügérek (Neolamprologus brichardi), így szinte mindig lehet apró ivadékokat látni a bemutatóban. Új fajként egy pár kék akara (Andinoacara pulcher) költözött hozzánk, akik az egyik paludáriumban tekinthetőek meg, több más, szintén dél-amerikai halfajjal közös bemutatóban.

Ha szeretnéd megtudni, hogy a Pécsi Állatkert akváriumaiban milyen állatfajokat láthatsz, kattints a linkre: http://pecszoo.hu/halak/

Talajforgató tengeri csillag (Archaster typicus) és agykorall (Favia sp.)