dsc_0656

A képek forrása: pecsma.hu

Nem mindennapi eszközzel gyarapodott a Pécsi Állatkert zoopedagógiai kínálata a közelmúltban: a magyar állatkertek közül elsőként nálunk nyílt lehetőség VR-eszköz oktatási céllal történő használatára! Hamarosan elindulnak állatkertünkben azok a foglalkozások, melynek során a részt vevő iskolás csoportok tagjai (a Mecseki Természettudományos Élményközpont fejlesztése elnevezésű projekt során fogadott csoportok) az alkalmazás segítségével egy időutazáson vehetnek részt, melynek során ellátogathatnak az egykor a Mecsekben élt ősállatok otthonába.  A VR (Virtual Reality, Virtuális Valóság) egy rendhagyó szemüveg, amely egy okostelefonnal áll összeköttetésben. A felhasználó gyakorlatilag a telefonon megjelenő programba bújhat, mintha maga is ezen világ részesévé válna. A suIT Solutions által fejlesztett VR-alkalmazásunk segítségével a felhasználók megismerhetik a Mecsek egykori élővilágát,  nem csupán az egykor itt élt állatok kinézetéről nyerhetnek pontos képet, hanem élőhelyükről is.

archeovr_09_00000

A programban 11 különböző földtörténeti korból választhatnak a VR-eszköz használói, a Paleozoikumtól a Holocénig. A fejlesztés célja, hogy  a baranyai diákok élményközpontú  órákon keresztül testközelből ismerkedhessenek meg a különböző földtörténeti korokkal, elmélyítve ezzel az iskolákban kapott elméleti tudásukat. Bízunk benne, hogy VR-alkalmazásunk elnyeri a diákok tetszését, megszeretteti velük környezetünk egykori lenyűgöző élővilágát és jól kiegészíti majd az állatkerti látogatást!

A VR-alkalmazás az EFOP-3.3.6-17-2017-00011 “Mecseki természettudományi élményközpont fejlesztése” elnevezésű projekt keretein belül  került megvalósításra.