Oldal kiválasztása

Közeledik Bálint nevű vízilovunk 25. születésnapja! Február 17.-én egy kis ünnepség keretein belül szeretnénk felköszönteni népszerű lakónkat. Facebook-oldalunkon nyereményjátékot hirdettünk, a poszt alatt kommentben várjuk látogatóink azon Bálintot ábrázoló fényképeit, melyeket szívesen megosztanának velünk! A legjobb kép beküldőjének nyereménye egy családi belépőjegy, valamint Bálint születésnapján szeretettel várjuk egy kulisszák mögötti sétára a Vízilóházban, ahol közelebbről is megismerkedhet vízilovainkkal, Bálinttal és Ágnessel.  Beküldési határidő: február 14.!

Azon látogatóink számára, akik február 17.-én megajándékozzák az ünnepelt vízilovat rajzzal, mesével vagy verssel, 30 % kedvezményt adunk a belépőjegy árából! Bálint születésnapján a vendégek játékos menetleveleink segítségével tudásukat is próbára tehetik, melyeket apró ajándékokért cserébe válthatnak be a pénztárnál található információs pultnál. Látványetetésekkel is várjuk a hozzánk látogatókat, köztük egy rendhagyó vízilóetetéssel, melynek során a vízilovak ízlésének megfelelő tortával felköszöntjük az ünnepeltet és párját!

Látványetetések február 17.-én:

10:30 Növényevő hüllők etetése és simogatása a Főépületben

11:30 Borjúfóka-tréninggel egybekötött etetés

12:00 Köszöntsük fel Bálintot-rendhagyó vízilóetetés “tortával”

13:00 Rovarevő gyíkok etetése a Főépületben

13:30 Az akváriumok lakóinak etetése (találkozás a cápaakvárium előtti téren)

14:30 Borjúfóka-tréninggel egybekötött etetés

15:00 Nagy szőröstatu etetése a Főépület emeleti részén

Bálint élete

Bálint, a nílusi víziló a Pécsi Állatkert ikonikus lakója. 1994. február 17.-én született Debrecenben, az ottani vízilópár, Szigfrid és Linda második borjaként. Még ugyan ebbe az évben, november 22.-én megérkezett Pécsre, egy éves sem volt még ekkor. Ő állatkertünk történetének első vízilova, egyúttal legnagyobb testű lakója: korábban soha nem élt nála nagyobb méretű lakó a Pécsi Állatkertben, és azóta sem sikerült Bálintot senkinek sem legyőznie (jelenlegi súlya kb. 3000-3500 kg). Mivel fiatal korától kezdve az emberek jelentették neki a társaságot,  víziló mivolta ellenére Bálint meglehetősen szelíd példány lett, a zoo-táboros gyereke és a látogatók gyakran megsimogathatták, megetethették őt felügyelet mellett. Fiatal korában, amikor a külső kifutója még nem volt közvetlen összeköttetésben a Vízilóházzal, gondozói gyakran lábon terelték át Bálintot a nyári és a téli szálláshelye között. Vízilovunkat a Pécsi kenyérgyár fogadta örökbe, innen kapta a Süti becenevet- a pécsiek többsége még így emlékezhet rá. Bár kifutóját időről időre megnagyobbították az állatkert munkatársai, egy idő után kinőtte lakhelyét. 2007-ben készülhetett el Bálint új, minden vízilóigényt kielégítő téli szállása és külső kifutója. Még ebben az évben megérkezhetett Csacsa (Ágnes), vízilovunk menyasszonya. A találkozás szerelem volt első látásra: egy év múlva megszületett Buborék, vízilópárunk első (és utolsó) borja. A kis jövevény felcseperedve először az Abonyi Állatkertbe került, innen költözött tovább néhány éve Dvorecbe (Csehország). Bálint és Ágnes napjainkban is  láthatóak nálunk, harmonikus párost alkotva élnek együtt a Pécsi Állatkertben.

Bálintról az elmúlt évek során többször cikkeztünk honlapunkon. Vízilovunk életéről itt írtunk bővebben, amikor két évvel ezelőtt névnapján köszöntöttük fel őt. Azok számára pedig, akik kíváncsiak arra, hogy milyen állatorvosi esetek történtek Bálinttal az elmúlt évek során, érdemes elolvasnia ezt a cikkünket!

 

Share this Tweet this Share this Share this Pin this
Családbarát hely ZooLive gomb