Oldal kiválasztása

Rendszeres olvasóink bizonyára emlékeznek még idei kelésű arapapagáj-fiókáinkra, akikről először az állatkertünk születésnapján közzétett hírben olvashattak: http://pecszoo.hu/2019/papagajos-szuletesnap/
A két rút kiskacsa időközben szépen megnövekedett, kitollasodott, gyönyörű “hattyú” (vagyis arapapagáj) vált belőlük! Két hete elérkezettnek látták az időt arra, hogy a biztonságot jelentő odút elhagyva és szüleikhez csatlakozva megismerkedjenek a külvilággal. Ha ellátogattok hozzánk ebben a gyönyörű őszi időben, már a teljes papagájcsaládot láthatjátok a galléros páviánok melletti papagájröpdében!
Szintén ebben a korábbi hírben írtunk arról, hogy épül nagytestű papagájaink új otthona a vörös varik tőszomszédságában. A bemutató külső röpdéje időközben elkészült, és október 5.-én, az Állatok Világnapja alkalmából megrendezésre kerülő családi napunkon már birtokba is vehették első lakói, akik a szomszédos, kisebb röpdéből járhatnak át az új, nagy bemutatóba. Egyelőre Guy, a sárgabóbitás kakadu és társbérlői, a három tavalyi kelésű kék-sárga ara testvér látható az új röpdében, de terveink szerint a közeljövőben további tollasok is követik majd a különös kvartettet!

Share this Tweet this Share this Share this Pin this
Családbarát hely ZooLive gomb