Tisztelt Pedagógus Kollégák, Kedves Érdeklődők!

A 2019.-es évben „Az év ősmaradványa” elnevezésű megtisztelő címet a Komlosaurus megkövült lábnyoma nyerte el. A Pécsi Állatkert és a Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztálya ennek alkalmából egy közös kezdeményezést hirdet a páratlan lelet népszerűsítése céljából! A két intézmény élményekben gazdag, páros múzeumpedagógiai és zoopedagógiai foglalkozásra várja a kikapcsolódni és tanulni vágyó osztályokat a tanév utolsó napjaiban! A két helyszínen egyaránt az ősállatokkal kapcsolatos foglalkozások kerülnek megrendezésre: a Természettudományi Múzeumban többek között megismerhető „A jégkor pécsi vándora” elnevezésű kiállítás, melynek legérdekesebb látnivalói a 90 évvel ezelőtt feltárt pécsbányai mamutleletek.

A Komlosaurus rekonstruált képe állatkertünk AR-alkalmazásával megjelenítve (képünk illusztráció)

A Pécsi Állatkertben „Őslény-túrára” várjuk az érdeklődő osztályokat! A foglalkozás során az Állatkert zoopedagógusa segítségével megismerhetjük a Mecsek-hegységben egykor élt ősi állatokat, és azt is megtudhatjuk, hogy kinek látható ma is élő rokona vagy leszármazottja az Állatkertben!

Rekonstruált Komlosaurus-lábnyom (képünk illusztráció)

 

 A foglalkozásokat elsősorban általános iskolai és középiskolai osztályoknak javasoljuk, de igény esetén óvodás csoportokat is tudunk fogadni! A foglalkozások kombináltan, múzeum-zoo csomagként vehetők igénybe, így mindkét helyszínen kedvezményes részvételt biztosítunk! A csomagot iskola vagy osztály is vásárolhatja, tehát a csomag állatkerti és múzeumi részét egy iskola különböző osztályai együtt vagy külön-külön is felhasználhatják (pl. egy általános iskola 1/A osztálya vesz részt a múzeumi foglalkozáson, 1/B osztálya pedig az állatkerti őslény-túrán).

A múzeumi foglalkozás ára 400 Ft/fő, állatkerti foglalkozás ára 900 Ft/gyermek, 200 Ft/kísérő (maximum 2 kísérő/csoport).  A foglalkozásokra vonatkozó díjkifizetés az Állatkertben lehetséges!

A múzeumi foglalkozások időpontjai: 2019. június 3.-15., 8:00-16:00 között, előzetes egyeztetés alapján! Állatkerti foglalkozások időpontjai: június 11., 12., 13. és 14, naponta két alkalommal, 9:00-kor és 11:00-kor, előzetes egyeztetés alapján!

Jelentkezés múzeumi foglalkozásra: Varga Ágnes múzeumpedagógus (termtudmuzeumpecs”kukac”gmail.com)

Jelentkezés állatkerti foglalkozásra: Nagy Antal zoopedagógus (zooped”kukac”pecszoo.hu)

További kérdés esetén keressenek minket bizalommal!

Az állatkerti foglalkozások kezdete előtt, illetve befejezése után díjmentesen megtekinthető “Az ősállatok a Mecsekből” elnevezésű őslénykiállítás, valamint használható az ARcheoZoo nevű AR-alkalmazás!

Az “ARcheoZoo” nevű alkalmazást és az “Ősállatok a Mecsekből” nevű kiállítást a Pécsi Állatkert a „Mecseki Természettudományos Élményközpont Fejlesztése” (EFOP-3.3.6-17-2017-00011) pályázat keretében hozta létre. A Mecseki Természettudományos Élményközpont Fejlesztése elnevezésű pályázatot a Dél-Pannon Múzeumokért Közhasznú Egyesület irányításával a Pécsi Állatkert a Janus Pannonius Múzeummal közösen valósítja meg.

Share this Tweet this Share this Share this Pin this