Oldal kiválasztása

„Látogass, hogy támogass” – Ez volt a szlogenje annak a szemléletformáló kampánynak, amelyet a Pécsi Állatkertben épp egy éve zárunk le. Akkor két hónap alatt bemutattuk az állatkert tevékenységét, küldetését, szerepét a fajok és természet védelmében és az oktatásban. Eloszlattunk sok-sok, mára megdőlt sztereotípiát. Az állatkertek szerepe ugyanis markánsan átalakult az elmúlt közel száz évben. Ma, ha ellátogatsz egy állatkertbe, akkor a turisztikai és szabadidős élmény mellett és az állatkert szempontjából a legfontosabb a természetvédelem támogatása.

A Pécsi Állatkert jelenleg 16 fajmegmentő és tenyészprogramban vesz részt. Az álltkertekben ezeknek a koordináltan tartott fajoknak a jelenléte mérföldkő a fennmaradás szempontjából. A gyűrűsfarkú makik élőhelye például olyan szinten csökken Madagaszkár szigetén, hogy az egy kiemelkedő egyedszám csökkenést is jelent. A tarvarjakat 300 éve az európai ember szó szerint megette, így mára nagyjából 400 egyedük él a Közel-Keleten. Az európai és az amerikai bölény pár száz fős populációit pedig az állatkertek mentették meg a teljes kipusztulástól úgy, hogy mára több tízezer egyed élhet rezervátumokban.

Ha ismerjük az állatkertek küldetését, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy egy jó partnerség, egy nyilvános felület támogatást jelent céljaink elérésében. Fejlődik az állatkert szakmai tevékenysége, minőségi változások történnek az állattartás területén és egyre több emberhez tudjuk eljuttatni üzeneteinket.

A Mastercard és a Pécsi Állatkert együttműködése rögtön két legyet üt egycsapásra (szeretjük a legyeket, de a népi hasonlatokat is). A látogató a Priceless Specials Programban regisztrálva évente 5, egyenként két hétig tartó akciós időszakban vehet igénybe jelentős belépőkedvezményeket. Az állatkert pedig a programhoz kapcsolódott számos emberhez tud eljutni üzeneteivel.

A Priceless Specials Program egy remek lehetőség annak, aki szereti a családi kikapcsolódásokat, fontos neki a természet védelme és az, hogy az állatkert természetvédelmi és oktatási tevékenysége fejlődjön.

Évről évre gyermekek ezreit érjük el izgalmas élménypedagógiai foglalkozásainkkal, a siker pedig közös: a gyermekekkel, látogatóinkkal, partnereinkkel.

Share this Tweet this Share this Share this Pin this
Családbarát hely ZooLive gomb