Oldal kiválasztása

Szomorú hírt szeretnénk megosztani Veletek.

Szeptember 21.-én, hosszan tartó, küzdelmes betegség után elhunyt Pintér Tibor, a Pécsi Állatkert korábbi zoopedagógusa, és egykori ügyvezető igazgatója. Pintér Tibor közel 10 évig, 1999-2008-ig dolgozott állatkertünknél, ezt követően a Szegedi Vadasparkban folytatta zoopedagógusi pályafutását.
Tibor egész életét az állatkertekben zajló nevelési és oktatási munkának szentelte, de aktívan részt vett a város kulturális életében is, legyen szó környezeti nevelésről, vagy egy jó koncertről, kiállításról. Közvetlensége munkájában is megmutatkozott. Odaadással, alázattal fordult hivatása felé, melyet szível-lélekkel folytatott, képviselve annak szellemiségét.
Pintér Tibor munkássága alatt megteremtette a hazai zoopedagógia alapjait és a környezeti nevelés kiemelkedő alakjává vált publikálásainak köszönhetően, országos szinten is.
Tibor munkásságával lefektette azt az utat, amelyet állatkertünkben a mai napig követünk, hiszen egyik legfontosabb feladatunknak tekintjük az ismeretterjesztést, a jövő nemzedékének nevelését és oktatását.
Kedves Tibor, nyugodj békében! Egykori kollégáid örökre a szívükben fognak őrizni Téged!

Share this Tweet this Share this Share this Pin this
Családbarát hely ZooLive gomb