Fogadj örökbe egy fát

Boruljon zöldbe a Pécsi Állatkert! Fogadj örökbe és ültess el nálunk egy fát akár együtt a családoddal! Az így ültetett fához táblán kikerül az ültető vagy ültetők neve, valamint egy oklevéllel, egy családi belépővel és egy apró ajándékkal köszönjük meg a támogatást! Az ültetésben a Pécsi Állatkert két nagy szőrös tatuja is a segítségetekre lesz, akik gondozói felügyelet mellett kezdik el kiásni az ültetéshez szükséges gödröt. A faültetéshez szükséges eszközöket az állatkert biztosítja.
Az így elültetett fának az állatkert kertészei gondját viselik, az ültetők tábláját rajta az ültetés dátumával és a telepítést végzők nevével szintén elhelyezzük a fánál és kinn is hagyjuk, így ha az évek során visszatértek hozzánk Ti is láthatjátok, hogy az általatok ültetett fa hogyan növekszik és terebélyesedik. Állatkertünkben legfeljebb 66 fa ültetésére van lehetőség. Hogy tölgyet, juhart vagy kőrist szeretnétek ültetni azt az űrlapon kérjük feltüntetni! A fa ültetésének helyét az állatkert határozza meg.

A fa örökbefogadási egyszeri díja: 18.000 forint
Az örökbefogadás alsó értékének díját befolyásolják az aktuális kereskedelmi árak, így a változtatás jogát fenntartjuk.

Az örökbefogadást az alábbi űrlap kitöltésével tudjátok megtenni.

Az örökbefogadás cégek számára is elérhető! Ebben az esetben az örökbefogadás díja 50.000 forint, amely mellé 2 családi jegyet, oklevelet és az ültetett fához kihelyezésre kerülő táblát biztosítjuk.

 

Az örökbefogadás menete:

Az állatkert területén a Pénztárnál tudod jelezni örökbefogadási szándékodat, ahol kedves munkatársaink segítenek Neked az ügy intézésében. Körülbelül 10-15 percet vesz igénybe az egész folyamat.

Online a http://pecszoo.hu/orokbefogadoi-urlap/ felületen űrlapunk kitöltésével indíthatod meg az örökbefogadás folyamatát. Átutalással fizethetsz, mi pedig postázzuk Számodra okleveled és ajándékodat, de személyes átvételre is van lehetőség az ültetés alkalmával.

Örökbefogadást követően felvesszük Veled kapcsolatot, hogy egyeztessük az ültetés részleteit. Az ültetés időpontja függ az általad választott fa beszerzésének idejétől is. A beszerzés 5-10 munkanapot vehet igénybe.

Az ültetésben résztvevők számára belépőjegy váltás szükséges az alábbiak szerint:
Magánszemély örökbefogadása esetén egy fő belépése ingyenes, minden további belépő számára jegy váltandó.
Céges örökbefogadás esetén 2 fő számára a belépés ingyenes, minden további belépő számára jegy váltandó.

 

Állatkertünk kertészei a fát gondozzák. Amennyiben az mégis elpusztul, úgy lehetőségeink szerint pótoljuk. Amennyiben a fa területe építési területté nyilvánul vagy egyéb okból kifolyólag a fa területét fel kell használni, úgy elsődlegesen a fát áthelyezzük, amennyiben erre nincs lehetőség eltávolítjuk és helyette új fát ültetünk, vagy adományozunk közterület javára.

Eddigi örökbefogadóink:

  • Bús Éva és csupalány osztálya, a 12.f
  • Cserepka János Baptista Iskola, Középiskola és Sportiskola 1.A osztály (Vertike Anett osztályfőnök)- virágos kőris
  • Horváth Zsolt, Horváth Zétény és Horváth-Bakos Edit (virágos kőris)

 

Űrlap: http://pecszoo.hu/orokbefogadoi-urlap/