Oldal kiválasztása

Lama glama

A lámák örökbefogadói: 

  • Kósa Klaudia

Latte örökbefogadói:

  • Berki Vivien

CSALÁD: tevefélék
ELTERJEDÉS: Dél-Amerika
TÖMEG: 130-155 kg
ÉLETTARTAM: 15-20 év
ÉLŐHELY: cserjés, füves területek
ÉLETMÓD: csoportos
Kedvenc időtöltése evés, pihenés

A láma a kereskedelemnek és háziasításnak köszönhetően Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában is megtalálható. Nélkülözhetetlen teherhordó állat Argentínában, Ecuadorban, Chilében, Bolíviában és Peruban. Eredeti élőhelyén, a fennsíkon cserjés, füves területen, 4000 méterig fordul elő.

Ahogy a többi tevefélére, a lámára is hosszú nyak és végtagok jellemzőek. Poligám faj, a hím úgymond háremet tart, ami 6 nőstényből áll. Territóriumát agresszíven védi. Társas, barátságos állatok. A csoportok maximum 20 egyedből állhatnak.

A csoportot a domináns hím vezeti, agresszíven védi pozícióját, dominancia harcokat vív. Különféle hangjelzéseket használnak kommunikációra, figyelmeztetésre. Ha fenyegetve érzik magukat rúgnak, harapnak, köpködnek.

Share this Tweet this Share this Share this Pin this
Családbarát hely ZooLive gomb