Oldal kiválasztása

Tematikus hónapunk és alkotói pályázatunk június 22.-én a végéhez ért. Pályázatunkra jobbnál jobb pályaművek érkeztek, a zsűrinek nem lesz könnyű dolga kiválasztani közülük a legjobbakat!

az-allatkert-kuldetese-sajtotajekoztato

Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója (balra) és Beck Zoltán, a 30Y zenekar frontembere (jobbra) a tematikus hónapunk megnyitóján

Az alkotó pályázat és a tematikus hónap megrendezése kapcsán nagy örömmel fogadtuk a népszerű pécsi együttes, a 30Y közreműködését. A zenekarhoz közel áll a természet világa, az együttes természethez, állatokhoz kapcsolódó eddigi tevékenységéről Beck Zoltán, a 30Y frontembere is nyilatkozott a tematikus hónapot és az alkotói pályázatot megnyitó sajtótájékoztatón. A 30Y együttműködik az ország összes és Európa számos nemzeti parkjával, e mellett aktívan részt vesz az Ifjú Kócsagőr Programban és a Vadonleső Programban. Az Ifjú Kócsagőr Program létrehozása a zenekar nevéhez köthetőd. 2013-ban a Hortobágyi nemzeti Parkkal és a Fürge Diák Iskolaszövetkezettel együttműködve indították útjára a programot. Az Ifjú Kócsagőr Program keretein belül a kiválasztott gyakornokok hazánk nemzeti parkjaiban ismerkedhetnek a természetvédelemmel és a természetvédelmi őrök munkásságával. A vadonleső Programot a Földművelésügyi Minisztérium indította útjára. A program célja bizonyos, hazánkban előforduló növény-és állatfaj állományának felmérése a civil lakosság bevonásával. A programban részt vevő önkéntesek információkkal, észlelések megírásával segítik a Vadonlesők munkáját. A Programban a 30 Y zenekar is részt vesz, keretein belül tematikusan évről évre különböző kisemlősökkel foglalkoznak.

Az elmúlt hónapban számos olyan állatfaj került bemutatásra állatkertünk honlapján, amelyet intézményünk az Európai Fajmegmentő Tenyészprogram vagy az Európai Törzskönyvi Program keretein belül tart. A közeljövőben egy újabb, érdekes tenyészprogramos fajjal szeretnénk gazdagítani gyűjteményünket, amelynek érkezése azért is számít majd különlegesnek, mert egy Pécsett korábban még sohasem látott fajról van szó. Egyelőre még nem szeretnénk elárulni, melyek ez az állat, de annyit elmondhatunk, hogy ő is kapcsolatba hozható a 30Y-al. Ez az állat ugyanis A kis herceg egyik fontos szereplője, mely irodalmi klasszikusból éppen a 30Y készített két éve mesebalettet. Érdemes lesz tehát továbbra is figyelni honlapunk híreit, hogy fény derüljön titokzatos leendő új lakónk kilétére!

 

Share this Tweet this Share this Share this Pin this
Családbarát hely ZooLive gomb