Oldal kiválasztása

Öcsi pécsi otthonában

Néhány napja egy régi ismerőssel találkozhatnak látogatóink a Pécsi Állatkertben sétálva: Öcsi, a rénszarvas visszaköltözött korábbi kifutójába, ahol láthatóan igen jól érzi magát. Rénszarvasbikánk érkezésével egy kisebb szünetet követően újra látható a faj állatkertünkben!

A Pécsi Állatkert közel 60 éves történelme során korábban még sohasem került bemutatásra rénszarvas az intézmény gyűjteményében. Az első példány, az Öcsi névre keresztelt, 8 éves, kifejlett bika 2018. június 14.-én érkezett meg hozzánk a Nyíregyházi Állatparkból. Öcsi kihelyezésben költözött Pécsre, ami azt jelenti, hogy továbbra is a társintézmény tulajdonában marad. Újdonsült rénszarvasunk rövid időn belül megbarátkozott pécsi kifutójával, láthatóan jól érezte magát, hamar a látogatók és a gondozók kedvencévé vált. Egy csereprogram keretein belül két hónap elteltével Öcsi átmenetileg visszaköltözött Nyíregyházára, hogy teljesítse férfiúi kötelességeit és vérvonalának fenntartását még hosszú időkre biztosítsa.

A megérkezés pillanata

Öcsi, a pécsiek kedvence, a párzási időszak végeztével visszaköltözhetett hozzánk, és ismét elfoglalta régi birodalmát állatkertünkben. Bár egyelőre egyedül lakik a kifutóban, ez egyáltalán nincs rá rossz hatással, hiszen a párzási időszakot leszámítva a kifejlett rénszarvasbikák gyakran magányosan élnek. Minden esetre állatkertünk hosszú távú tervei között szerepel, hogy szeretnénk társat vagy társakat hozni népszerű lakónkhoz. Öcsire addig is nagy feladatok várnak: közeledik Mikulásnap, amikor is neki is szeretnénk szerepet szánni!

Úton a kifutó felé

Share this Tweet this Share this Share this Pin this
Családbarát hely ZooLive gomb