Oldal kiválasztása

Félidőhöz ért a Pécsi Állatkert közösségi finanszírozási kampánya. A vöröspanda-kifutó megépítéséhez szükséges kétmillió forint 26 százaléka gyűlt össze, miközben a kis pandák hamarosan első születésnapjukat fogják ünnepelni! Hiszünk abban, hogy a közösségi összefogás segítségünkre lesz ebben a hihetetlenül nehéz évben, és a kifutót az összefogás erejéből tudjuk majd megépíteni! A vörös pandák születésnapjára pedig mi is különlegességgel készülünk.

A kis panda nőstény ikerpár 2019. július 6-án látta meg a napvilágot Franciaországban, a normandiai Hermival-les-Vaux településen található CERZA Állatkertben. Az ikerpár Pécsre költözéséről 2020 elején született fajkoordinátori döntés, köszönhetően annak, hogy a Pécsi Állatkert tavaly szeptemberben az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének teljes jogú tagjává vált.

Bár állatkertünk idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját, az új koronavírus-járvány miatt nem sikerül minden programot és fejlesztést megvalósítanunk, mivel a zoo több tízmillió forint bevételtől esett el. Közhasznú tevékenységeink támogatására azonban volt és van is lehetőség, a hat évtizedes fennállásnak pedig méltó jelképe a közösség erejéből, szeretetéből fakadó támogatás.

Ennek az összefogásnak állíthat emléket az elsőként, reményeink szerint minél nagyobb részben közösségi finanszírozásból megépülő vöröspanda-kifutó. A támogatóknak különböző módon fejezzük ki hálánkat, egyedi oklevéllel, nevük feltüntetésével a leendő kifutónál kialakított támogatói falon, de speciális túrára is várjuk a segítőinket.

Most pedig, hogy a Pécsre költöző kis pandák első születésnapjukat ünneplik, szeretnénk mi is köszönetet mondani a támogatóinknak. Így aki július 6–12. közt 25 ezer forint vagy a feletti támogatással járul hozzá a kifutó megépüléséhez, azoknak a már ismertetett köszöneti formákon felül egy pandaplüssel is szeretnénk jelképes módon kifejezni hálánkat.

Továbbá a két kis panda Pécsre költözésével névadást is tartunk, a kampány alatt a két legnagyobb támogatást nyújtó személyt, vállalkozást vagy közösséget kérjük fel az állatok elnevezésére.

A támogatásokat egy rövid regisztráció után a tokeportal.hu/pecszoo oldalon lehet megtenni paypal vagy bankkártyás átutalás formájában.

Köszönetnyilvánításra és a jelképes ajándékok átadására a kampány lezárását követően kerül sor.

Share this Tweet this Share this Share this Pin this
Családbarát hely ZooLive gomb