Oldal kiválasztása

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetnek köszönhetően sajnálatos módon állatkertünk e sorok írásakor immár két hete átmenetileg bezárta kapuit. Nem állt meg azonban az élet nálunk: lelkiismeretes kollégáink napról napra azon dolgoznak, hogy a Pécsi Állatkertben élő több száz állat megfelelő ellátást kapjon, ezekben a nehéz időkben se szenvedjenek hiányt semmiből!

Az állatkert lakóinál az átmeneti zárva tartás ellenére is zajlik az élet, az alábbiakban néhány képpel szeretnénk összefoglalni, hogy mi történt az elmúlt hetekben nálunk? Bízunk benne, hogy nemsokára újból megnyithatjuk kapuinkat, és így a hozzánk látogatók is találkozhatnak majd újdonságainkkal!

Szépen cseperednek a közelmúltban bemutatott kis állatok: Negró, a kis lámacsődőr, Mangó, a kis szurikáta, és Matyi, a Mátyás-napon született szavannacerkóf-fiú.

Negró

Mangó (jobbról a második) és családja

Matyi és anyja, Berta

Bennett-kenguruinknál már kidugta fejét anyja erszényéből az idei első kis kenguru! A Bennett-kenguruk  szépen szaporodnak nálunk, minden évben több kis kenguru is születik a Pécsi Állatkertben. A mostani kicsi mellett továbbira vagy továbbiakra is számítunk, hiszen másik két nőstényünk erszénye is sokat sejtetően dudorodik!

A közelmúltban érkezett pettyes folyami ráják és az ezüst csontnyelvű hal mára teljesen belakták új otthonukat, otthonosan érzik magukat akváriumukban! Nemrég egy óriás algaevő harcsa, más néven plekó is csatlakozott hozzájuk a bemutatóban.

Új, fiatal füles medúzáink kb. egy hónapja érkeztek hozzánk, néhány héttel azelőtt, mielőtt átmenetileg bezártuk volna kapuinkat. A 20 fiatal példányból álló csapat remekül érzi magát, szépen növekednek, átmérőjük napjainkra többszöröse érkezéskori nagyságuknak. A korábban itt élő, idősebb példányok a kulisszák mögött kialakított férőhelyre költöztek, ezt követően a füles medúzák akváriumának részleges felújítására kerülhetett sor, mielőtt az új, fiatal példányok megérkezhettek volna hozzánk. Bízunk benne, hogy mire újból kinyitjuk kapuinkat, a hozzánk látogatók már szép nagy, kifejlett medúzaként láthatják őket!

Kedves Látogatóink, az Állatkert lakóinak most az Ön segítségükre is szükségük van! Ha tehetik, váltsák meg állatkerti bérletüket elővételben, fogadják örökbe kedvenc állatukat vagy ajánlják fel személyi jövedelemadójuk 1 %-át a Pécsi Állatkert számára!

Önzetlen segítségüket ez úton is köszönik az Állatkert lakói és munkatársai!

Share this Tweet this Share this Share this Pin this
Családbarát hely ZooLive gomb