Oldal kiválasztása

Idén nem csak a tanév fejeződött be június 19-én, de a koronavírus járvány miatt hozott korlátozó intézkedések is hatályukat vesztették a Pécsi Állatkertben és megkezdődött a 2020-as nyári szezon. Idén még jobban figyelünk egymásra, látogatóinkra, de az állatkert élmény változatlan lesz!

2020 június 19-től az állatkert teljes területe, minden állatháza és az akvárium mindkét szintje korlátozások nélkül látogatható. Az állatkerti sétát azonban még biztonságosabbá tehetjük magunk, munkatársaink és mások védelmében, ha pár előírást követünk. Kérjük látogatóinkat, hogy belépéskor használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, az állatkerti séta alatt mossanak rendszeresen kezet, zárt térben viseljenek védőmaszkot és ügyeljenek a 1,5 méteres védőtávolság betartására.

Az állatkerti élmény a biztonsági intézkedések követése mellett is teljes lesz! Június 22-től minden hétköznap és hétvégén Vad Találkozásokat, nyilvános etetéseket rendezünk. Ezek a különleges élményt nyújtó programokat lehetőséget adnak arra, hogy megfigyeljék az állatokat táplálékszerzés, táplálkozás közben és a gondozóktól érdekes információkat szerezhetnek az állatokról is!

Június 27-től jó idő esetén 13 és 17 óra közt nyitva tart a gyűrűsfarkú makik kifutója. Ezek az érdekes, csak Madagaszkáron élő félmajmok mára veszélyeztetett fajjá váltak, kihalásukat az illegális vadászat és erdőtüzek fenyegetik. A kifutói séta jó lehetőség arra, hogy közelről is szemügyre vegyük ezeket a játékos állatokat. Figyelem, etetni, simogatni nem szabad őket, a kifutójukban ők irányítanak!

Június 29-én kezdetét veszi az állatkerti zoo-tábor, amelynek minden turnusa megtelt. A gyermekek 5 napon át ismerhetik meg az állatkerti élet kulisszatitkait, vehetnek részt az állatok gondozásában és közelebb kerülnek a természet csodáihoz!

A nyári látogatás alatt is ajánljuk látogatóinknak, hogy a teljes élmény érdekében használják az állatkert aulájában ingyenesen letölthető audioguide alkalmazásunkat, amely 90 perc hanganyagon keresztül nyújt a tájékoztatótáblákon szereplő információkhoz képest még több érdekességet. Az állatkertben kis korongok jelölik az egyes kifutóhoz tartozó hanganyag sorszámát.

Minden új hely egy új felfedezés, ezt azonban megkönnyítheti egy jó térkép. Pénztárunkban kisebb ajándéktárgyak mellett 300 forintért állatkerti térkép is vásárolható. Ennek ára pedig többszörösen is megtérülhet egy újbóli látogatáskor, hiszen a térkép hátulján található játékos feladványok kitöltésével és ennek bemutatásával a következő látogatáskor 10% kedvezményt biztosítunk.

Állatkertünkben interaktív tanösvény mutatja be a hazai növény és állatvilág jellegzetességeit, valamint ARcheoZoo alkalmazásunkkal 10, egykor a Kárpát-medencében élt őslény életnagyságú modellje is megtekinthető okostelefon kameráján keresztül. (Fejlesztéseink az EFOP-3.3.6-17-2017-00011 sz. „Mecseki Természettudományos Élményközpont Fejlesztése” c. pályázat keretében valósultak meg)

Várja idén is szeretettel a 60 éves Pécsi Állatkert!

Share this Tweet this Share this Share this Pin this
Családbarát hely ZooLive gomb