Oldal kiválasztása

Zoopedagógiai foglalkozások középiskolásoknak

Kedves Látogatóink!

Programunk  átmenetileg szünetel!

Megértésüket köszönjük!

 

Szerelem az állatvilágban

Hogyan udvarolnak az állatok? Hogyan próbálják elcsábítani a hímek kiválasztottjaikat, hogyan küzdenek meg egymással a nőstények kegyeiért? Mi az ivari dimorfizmus? Kik azok, akik csapatban élnek, és kik azok, akik csak a párzási időszakban találkoznak egymással?  Udvarlási trükkök az állatvilágban.

Az állatkertek szerepe

Hogyan változott az állatkertek társadalmi megítélése az elmúlt évtizedekben? Mi volt az állatkertek legfőbb feladata egykor és mi napjainkban? Hogyan segítik az állatkertek a természetvédelmet, a veszélyeztetett állatok fennmaradását? Ismerkedés a Pécsi Állatkert tenyészprogramokban részt vevő lakóival.

Barátok és ellenségek az állatvilágban

Kik élnek együtt, kik harcolnak egymással? Milyen kapcsolat alakulhat ki a  természetben két populáció között? A foglalkozás során megismerkedünk az állatkert néhány lakójával, és fény derül rá, hogy milyen kölcsönhatás alakulhat ki közöttük a szabad természetben (pl. predáció, asztalközösség, szimbiózis, élősködés, versengés).

A foglalkozások ára: 8.000 Ft+ belépők

Jelentkezés: zooped@pecszoo.hu

Késés esetén a megbeszélt kezdési időponthoz képest maximum 30 percet tudunk várakozni, ennek letelte után a foglalkozást nem áll módunkban megtartani!

Családbarát hely ZooLive gomb