Oldal kiválasztása
Háziasított gyöngytyúk

Háziasított gyöngytyúk

Numida meleagris f. domestica     CSALÁD: Gyöngytyúkfélék (Numididae) ELTERJEDÉS: Afrikából származik, világszerte elterjedt TÖMEG: Fajtánként változik, 1-2 kg ÉLETTARTAM: 10-12 év A sisakos gyöngytyúk háziasított formája. Az állat vad őse Afrikában, a...

Pennant – papagáj

Pennant – papagáj

Platycercus elegans Örökbefogadója: Györegy Iván CSALÁD: papagájfélék ELTERJEDÉS: Kelet - és Délkelet-Ausztrália TÖMEG: 55-65 g ÉLETTARTAM: 10-15 év ÉLŐHELY: ligeterdő ÉLETMÓD: párokban, kisebb csoportokban Ausztrália erdővel borított part...

Barátpapagáj (Myiopsitta monachus)

Barátpapagáj (Myiopsitta monachus)

CSALÁD: papagájfélék ELTERJEDÉS: Dél-Amerika TÖMEG: 140 g ÉLETTARTAM: 25 év ÉLŐHELY: bokorerdő ÉLETMÓD: párokban Más néven remetepapagáj. Észak- és Dél-Amerika lakója, nagyobb vízfolyások mentén, nyílt, füves területeken, bokorerdőkben fordul elő. Észak-Amerikába...

Tarvarjú (Geronticus eremita)

Tarvarjú (Geronticus eremita)

CSALÁD: Íbiszfélék ELTERJEDÉS: Észak-Afrika, Közel-kelet TÖMEG: 1.5 kg ÉLETTARTAM: 24 év ÉLŐHELY: sziklás területek, félszáraz sztyepp ELLENSÉG:  ember (vadászat, mérgezés, élőhely-pusztítás), ragadozók (barnanyakú holló, dögkeselyű) TÁPLÁLÉK: ízeltlábúak (pókok,...

Zöldszárnyú ara (Ara chloropterus)

Zöldszárnyú ara (Ara chloropterus)

CSALÁD: Papagájfélék (Psittacidae) ELTERJEDÉS: Dél-Amerika TÖMEG: 1-1.5 kg ÉLETTARTAM: 60-80 év ÉLŐHELY: erdő ÉLETMÓD: párokban Dél-Amerikában őshonos, nagy testű papagájfaj, elsősorban a kontinens északi részén fordul elő. Betelepítették Puerto Rico szigetére is....

Venezuelai amazonpapagáj (Amazona amazonica)

Venezuelai amazonpapagáj (Amazona amazonica)

CSALÁD: papagájfélék ELTERJEDÉS: Dél-Amerika TÖMEG: 300-470 g ÉLETTARTAM: 30 év ÉLŐHELY: erdő ÉLETMÓD: párokban vagy csoportosan Dél- Amerikában és a környező szigeteken fordul elő, elsősorban a kontinens északi részén találkozhatunk vele. Nevével ellentétben nem...

Szent íbisz (Threskiornis aethiopicus)

Szent íbisz (Threskiornis aethiopicus)

CSALÁD: íbiszfélék ELTERJEDÉS: Afrika, Délkelet-Irak TÖMEG: 1.5 kg ÉLETTARTAM: 20 év ÉLŐHELY: fólyók, tavak ÉLETMÓD: csoportos ELLENSÉG: ragadozó madarak TÁPLÁLÉK: rovarok, békák, halak, madarak   Afrikában, a Szaharától délre található területeken őshonos...

Kék páva (Pavo cristatus)

Kék páva (Pavo cristatus)

CSALÁD: fácánfélék ELTERJEDÉS: Kelet-India, Dél-Ázsia TÖMEG: 2.7-6 kg ÉLETTARTAM: 20-25 év ÉLŐHELY: erdő ÉLETMÓD: magányoson vagy csoportban A kék páva közismert, Dél-Kelet Ázsiában őshonos madárfaj. A leggyakrabban nyitott, lombhullató erdőkben fordul elő, de vegyes...

Nandu (Rhea americana)

Nandu (Rhea americana)

CSALÁD: Nandufélék (Rheidae) ELTERJEDÉS: Dél-Amerika TÖMEG: 24 kg ÉLETTARTAM: 14-15 év ÉLŐHELY: pampa ÉLETMÓD: magányosan vagy csoportosan Gyakran közönséges nandunak is nevezik. Dél-Amerika délkeleti részén őshonos futómadár, leginkább pampák, nyílt erdős területek...

Nagy sándorpapagáj (Psittacula eupatria)

Nagy sándorpapagáj (Psittacula eupatria)

CSALÁD: papagájfélék ELTERJEDÉS: Dél-, Délkelet-Ázsia TÖMEG: 200-250 g ÉLETTARTAM: 40 év ÉLŐHELY: erdő ÉLETMÓD: csoportos Nagy területen elterjedt Dél-és Délkelet-Ázsiában, megtalálható Pakisztántól kezdve Indián át egészen Dél-Vietnám területéig. Nedves és száraz...

Kék-sárga ara (Ara ararauna)

Kék-sárga ara (Ara ararauna)

CSALÁD: Papagájfélék (Psittacidae) ELTERJEDÉS: Dél-Amerika TÖMEG: 0.9-1.8 kg ÉLETTARTAM: 50 év ÉLŐHELY: esőerdő ÉLETMÓD: párokban Más néven sárga-kék ara vagy ararauna. Közép-és Dél-Amerikában, Venezuela,...

Jákópapagáj (Psittacus erithacus)

Jákópapagáj (Psittacus erithacus)

CSALÁD: Papagájfélék (Psittacidae) ELTERJEDÉS: Közép- és Nyugat- Afrika TÖMEG: 407 g ÉLETTARTAM: Vadon 23 év, fogságban 45 év ÉLŐHELY: Ligeterdő ÉLETMÓD: Csoportosan Más néven szürke papagáj. Közép- és Nyugat-Afrikán kívül Príncipe  szigetén is megtalálható. Leginkább...

Énekes papagáj (Psephotus haematonotus)

Énekes papagáj (Psephotus haematonotus)

CSALÁD: Papagájfélék (Psittacidae) ELTERJEDÉS: Délkelet-Ausztrália TÖMEG: 55-85 g ÉLETTARTAM: 15 év ÉLŐHELY: Bokros és füves területek ÉLETMÓD: Párokban vagy csoportosan Ausztrália déli és keleti részén többféle élőhelyen megtalálható,  egészen 1000 m-es tengerszint...

Uhu (Bubo bubo)

Uhu (Bubo bubo)

A legnagyobb bagoly, legfőbb ismertető jegye nagy, feltűnő narancssárga szeme.
Családbarát hely ZooLive gomb